ALFAJORES DE MAIZENA

ALFAJORES DE MAIZENA

dscf1514 copy.jpeg
dscf1491 copy.jpeg

1 can sweetened
condensed milk
200g flour
300g corn starch
200g butter
[room temperature]
150g sugar
1 package vanilla sugar
2 tablespoons milk
[or Cognac] 

for the Dulce de Leche cream:
_ in a large pot bring plenty of water to a boil
_ remove label from can
_ submerge can in the boiling water [lying on its side]
_ cover with a lid and simmer for 3 hours
[make sure the can is ALWAYS covered with water - check like every 20 minutes]
_ remove can from water
_ cool completely before opening
[otherwise it will shoot you with a fountain of boiling dulce de leche]

for the cookies:
_ place flour, corn starch, sugar and vanilla sugar onto a flat surface in front of you
_ form a little volcano
_ cut butter into small cubes and rub into the dry ingredients
_ add milk and quickly knead into a soft dough
[dough will be quite unwilling to stay together - add 1to2 teaspoons if necessary]
_ preheat oven to 180°C
_ roll out dough [2-3mm thick]
_ cut out small circles [go for rather small circles - the cookies are intense enough as they are]
_ place onto a baking sheet [place rather tight - they will only rise a little]
_ bake for 10 to 12 minutes [should stay super light in color]
_ let cool
_ make little cookie sandwiches [cookie - dulce de leche - cookie]
_ dust with powdered sugar


ALFAJORES DE MAIZENA

1 Dose gesüßte
Kondensmilch
200g Mehl
300g Maisstärke
200g Butter
[raumtemperatur]
150g Zucker
1 Packung Vanillezucker
2 Esslöffel Milch
[oder Cognac] 

für die Dulce de Leche Creme:
_ in einem großen Topf reichlich Wasser zum kochen bringen
_ Etikett von der Dose entfernen
_ Dose seitlich ins kochende Wasser legen
_ zugedeckt für 3 Stunden köcheln
[Dose muss immer mit Wasser bedeckt sein - ca. alle 20 Minuten überprüfen]
_ Dose aus dem Wasser nehmen
_ vor dem Öffnen, Dose vollständig auskühlen lassen!

für die Kekse:
_ Mehl, Maisstärke, Zucker und Vanillezucker auf einer flachen Oberfläche vermengen
_ zu einem kleinen Vulkan formen
_ Butter in kleine Würfel schneiden und in die trockenen Zutaten reiben
_ Milch zufügen und rasch zu einem glatten Teig kneten
[Teig zerfällt leicht - notfalls noch 1 bis 2 Esslöffel Milch dazu geben]
_ Ofen auf 180°C vorheizen
_ Teig 2 bis 3 Millimeter dick ausrollen [Teig bricht leicht]
_ kleine Kreise ausstechen [eher kleine Kreise wählen - die Kekse sind sehr intensiv]
_ Kreise dicht auf ein Backpapier legen [Kekse gehen nicht sehr stark auf]
_ für 10 bis 12 Minuten backen [Kekse sollten sehr hell bleiben]
_ Kekse vollständig auskühlen lassen
[im warmen Zustand möglichst wenig bewegen - brechen leicht]
_ kleine Keks-Sandwiches formen [Keks - Dulce de Leche - Keks]
_ mit Staubzucker bestäuben

DSCF8418 copyX.jpg
DSCF8425 copyX.jpg
IMG_3179 copy.jpg
IMG_3195 copy.jpg
dscf1483 copy.jpeg
dscf1507 copy.jpeg
QUINCE GINGER JELLY

QUINCE GINGER JELLY

CREAMY CHESTNUT SOUP

CREAMY CHESTNUT SOUP