SNICKER DOODLES

SNICKER DOODLES

img_3549 copy.jpeg

1 1/2 cups flour
1 teaspoon baking powder
pinch salt
1/2 cup butter
1/2 cup sugar
1 large egg

2 tablespoons sugar
2 teaspoons ground cinnamon

_ combine flour, baking powder and salt
_ whisk together well
_ cream together butter and sugar [until light and fluffy]
_ add egg [mix well]
_ reduce mixer speed
_ gradually add dry ingredients
_ mix until just combined
_ stir sugar and cinnamon together in a small bowl
_ shape cookie dough into small balls [2-2.5 cm in diameter]
_ roll each ball in cinnamon-sugar
_ place on a baking sheet [give them plenty of space]
_ preheat oven to 180°C
_ bake for about 12-15 min [until edges are golden - rotate pan halfway through]


SNICKER DOODLES

190 g Mehl
1 Teelöffel Backpulver
Prise Salz
110 g Butter
100 g Zucker
1 großes Ei

2 Esslöffel Zucker
2 Teelöffel gemahlener Zimt

_ Mehl, Backpulver und Salz gut miteinander verrühren
_ Butter und Zucker zusammen schaumig rühren
_ Ei hinzufügen [gut mischen]
_ graduelles trockene Zutaten hinzufügen [nicht übermixen]
_ Zucker und Zimt in einer kleinen Schüssel verrühren
_ Keksteig in kleine Kugeln [2-2,5 cm Durchmesser] formen
_ jede Kugel in Zimt-Zucker rollen
_ auf ein Backblech legen [ihnen viel Platz geben]
_ Ofen auf 180°C vorheizen
_ ca. 12-15 min backen [bis die Ränder golden sind]

img_3532 copy2.jpeg
img_3535 copy2.jpeg
img_3551 copy2.jpeg
WILD GARLIC CAPERS

WILD GARLIC CAPERS

SPRING PEA SOUP

SPRING PEA SOUP