LINZER AUGEN

LINZER AUGEN

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300 g white flour
100 g powdered sugar
[+ more for dusting]
80 g ground almonds
2 packages vanilla sugar
200 g butter [room temperature]
2 egg yolks

apricot / red currant jam

_ place flour, sugar, almonds and vanilla sugar onto a work surface [mix roughly]
_ rub in softened butter and egg yolks
[will look too dry - but the dough comes together after a minute or two]
_ form a ball and refrigerate for at least 1 hour
_ preheat oven to 180°C
_ roll out dough [about 3mm thick]
_ cut out cookies [as many with as without holes]
_ place onto a baking sheet covered baking tray
[leaving a little space - they will grow just a hint bigger]
_ bake for about 10 minutes [until the edges turn a soft golden]
_ let cookies cool completely
_ combine the no-hole cookie and the 3-hole cookie with a layer of red currant jam
[let sit for a few hours until the jam has dried enough to keep the cookies together]
_ dust with powdered sugar


LINZER AUGEN

300 g Weizenmehl
100 g Puderzucker
[+ mehr zum Bestäuben]
80 g gemahlene Mandeln
2 Packungen Vanillezucker
200 g Butter [raumtemperatur]
2 Eigelb

Aprikosen-/Johannisbeer-Konfitüre

_ Mehl, Zucker, Mandeln und Vanillezucker auf eine Arbeitsfläche geben [grob mischen]
_ weiche Butter und Eigelb einreiben
[sieht zu trocken aus - aber der Teig kommt nach ein oder zwei Minuten zusammen]
_ eine Kugel formen und mindestens 1 Stunde lang kühl stellen
_ Ofen auf 180°C vorheizen
_ Teig ausrollen [etwa 3 mm dick]
_ Kekse ausstechen [gleiche Anzahl mit und ohne Löcher]
_ auf ein mit Backblech belegtes Backblech legen
[etwas Platz lassen - sie werden nur einen bisschen größer]
_ etwa 10 Minuten backen [bis die Ränder golden werden]
_ Kekse vollständig abkühlen lassen
_ den lochlosen Keks und den 3-Loch-Keks mit einer Schicht Johannisbeerkonfitüre zusammenkleben
[einige Stunden ruhen lassen, bis die Konfitüre genug angetrocknet ist, und die Kekse zusammenzuhalten]
_ mit Puderzucker bestäuben

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AUSTRIAN BREAD DUMPLINGS WITH CHANTERELLE SAUCE

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ANISBÖGEN - AUSTRIAN ANISE COOKIES

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