ROCK CANDY ON STICKS

ROCK CANDY ON STICKS

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1 cup water
3 cups sugar
  food colouring

_ prepare clean glasses or jars [tall and thin would be best] and round skewers [pointy tips cut off]
_ soak skewers in water for a few minutes
_ roll skewers in sugar until they are coated from all sides and leave to dry
[the better this has dried off the better the crystals will start to grow]
_ combine water and sugar in a pot
_ heat to a low temperature and stir until the sugar is dissolved
_ transfer to jars / glasses
_ leave to cool back to room temperature
_ stir in food colouring
[if you want to get a strong colour don’t be shy on the food colouring - see picture]
_ place sugar coated skewers in the center of the jars / glasses
_ hold them in place with cloth pegs, tape or some other kind of construction
[make sure the skewer has plenty of space to all sides and the bottom of the glass - at least 2cm - otherwise the crystals that form on the bottom will grow together with the ones from the skewer]
_ cover with plastic wrap or a cloth [to protect it from dust]
_ leave crystals to grow for 5-7 days
_ crack the top layer of crystals, remove skewers from sugar-water and allow to dry


ZUCKERSTANGEN

1 Tasse Wasser
3 Tassen Zucker
  Lebensmittelfarbe

_ hohe Gläser und Holzspieße vorbereiten [Spitzen abgeschnitten]
_ Spieße für einige Minuten in Wasser einweichen
_ eine Hälfte der Spieße in Zucker wälzen und gut trocknen lassen
[je besser der Zucker angetrocknet sind, umso besser wachsen die Zuckerkristalle]
_ Wasser und Zucker in einem Topf bei niedriger Temperatur rühren, bis der Zucker vollständig aufgelöst ist
_ Zuckerwasser auf Raumtemperatur abkühlen lassen und in Gläser füllen
_ Lebensmittelfarbe nach Belieben mit dem Zuckerwasser vermengen
[die Farben werden heller ausfallen, als es im Glas aussieht]
_ die vorbereiteten Spieße in die Gläser hängen - möglichst zentriert und mit min 2 cm Abstand vom Boden
[am besten mit Wäscheklammern in Position halten]
_ Gläser gut abdecken, so dass kein Staub hineinfallen kann
_ 5-7 Tage an einem ruhigen Ort stehen lassen
[bis Kristalle die gewünschte Größe erreicht haben]
_ Oberfläche vorsichtig einschlagen und Zuckerstangen entfernen
_ gut trocknen lassen

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SEMOLINA QUARK CAKE

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WILD GARLIC SALT

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