POPPY SEED FLOWER COOKIES

POPPY SEED FLOWER COOKIES

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100 g almond flour
20 g  poppy seeds
200 g  flour
1 tablespoon cinnamon
pinch   salt
150 g  butter
[room temperature]
1   egg
100 g   sugar
180 g   apricot jam

_ combine almonds, poppy seeds, flour, cinnamon and salt in a big bowl
_ add butter, egg and sugar and knead until a soft dough forms
_ wrap in cling foil and leave to cool in the fridge for about 3 hours
_ preheat oven to 180°C
_ prepare a baking tray by placing baking paper on it
[ideally prepare two or three so you can bake more efficiently]
_ dust a work surface with flour and roll out the dough [about 3mm thick]
_ use a cookie cutter to cut desired shapes out of the dough
[half of them with a hole in the center]
_ transfer to the baking trays and bake for 10 to 12 minutes
[or until lightly golden on the edges - you want them rather light]
[repeat until all the dough is used up]
_ leave cookies to cool down for at least 15 minutes
_ spread a small amount of jam on the non-hole-cookies, top off with a hole-cookies and lightly press them together
[ideally use jam without too big fruit junks]

[cookies keep well for about 3-4 weeks if stored air tight]


MOHNBLÜTENKEKSE

100 g Mandeln [gemahlen]
20 g  Mohn
200 g  Mehl
1Esslöffel Zimt
Priese  Salz
150 g  Butter
[Raumtemperatur]
1   Ei
100 g   Zucker
180 g   Marillenmarmelade

_ Mandeln, Mohn, Mehl, Zimt und Salz in einer großen Schüssel vermengen
_ Butter, Eier und Zucker hinzufügen und gut kneten, bis ein samtiger Teig entsteht
_ luftdicht in Frischhaltefolie verpacken und für 3 Stunden im Kühlschrank durchkühlen lassen
_ Ofen auf 180°C vorheizen
_ mehrere Backbleche mit Backpapier vorbereiten
_ Teig auf einer bemehlten Oberfläche ca. 3 mm dick ausrollen
_ die gleiche Menge Blüten, wie Blüten mit Loch ausstechen
_ Kekse aufs Backpapier legen und 10 bis 12 Minuten backen
[bis die Ränder beginnen leicht golden zu werden]
_ Kekse aus dem Ofen nehmen und min. 15 Minuten auskühlen lassen
_ je ein Keks mit Loch und ein Keks ohne Loch mit einer kleinen Menge Marmelade zusammenkleben
[große Fruchtstücke aus der Marmelade entfernen]
_ Marmelade gut antrocknen lassen, bevor man die Kekse stapelt

[Kekse halten sich 3 bis 4 Wochen in einem luftdichten Gefäß]

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ORANGE MANGO TURMERIC SMOOTHIE

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